Yenişehir Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı!
06.10.2016

Yenişehir Belediyesince, ihtiyaç sahibi  öğrencilere kırtasiye yardımı yapılıyor.

Yenişehir Belediyesince, ilçe sınırları içerisindeki okullarda okuyan ve alım  gücü yeterli olmayan öğrencilere katkı sağlayabilmek amacıyla kırtasiye yardımı yapılıyor. Sınıf öğretmenlerinin, okul yönetiminin, okul aile birliklerinin ve muhtarların  belirlediği   öğrencilere kırtasiye yardımı yapan Yenişehir Belediyesi, eğitime destek vermeyi sürdürüyor.

Yaz tatili süresince okulların bakım, onarım, boya-badana, çevre düzenlemesi ve temizliği gibi konularda ellerinden gelen yardımı yaptıklarını belirten Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç; “Elimizden geldiğince belediyemiz sınırları içerisinde bulunan okulları ziyaret ederek sorunları yerinde görüp bunları imkanlarımız ölçüsünde çözmeye çalışıyoruz. Biz klasik anlayışla çalışan değil, sosyal belediyeciliği ilke edinen bir belediyeyiz.. Sosyal belediyeciliğin birinci koşulu ise, insanların eğitimi ile ilgilenmektir. Olanaklarımız doğrultusunda,  okul yönetiminin ve okul aile birliklerinin, muhtarlarımızın belirlediği, ayrıca belediyemize gelerek başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi  öğrencilerimize kırtasiye yardımı yaparak onlara destek olmaya çalışıyoruz. Eğitim yuvalarında öğrenim gören çocuklar bizim geleceğimiz, bu ülkeyi kısa süre sonra onlara emanet edeceğiz. Bu yüzden onların  eğitimlerini tamamlamaları   için elimizden gelen tüm fedakarlığı yapmaya hazırız.”dedi.