TORUN’DAN, VAKFIKEBİR ÇARŞI MAHALLESİ MUHTARINA SORUŞTURMA AÇILMASINA YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI
04.01.2017
TORUN, TRABZON VAKFIKEBİR İLÇESİ ÇARŞI MAHALLESİ MUHTARINA SORUŞTURMA AÇILMASINA YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Trabzon Vakfıkebir İlçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı hakkında Cumhurbaşkanı’na Hakaretten soruşturma açılması girişimine yönelik basın açıklaması şöyle:

“Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı hakkında Aksaray’da yapılan bir muhtarlar toplantısına katılmayacağını açıklaması sonrasında Savcılığın söz konusu muhtarımız hakkında soruşturma açmak için Adalet Bakanlığı’na fezleke gönderdiği bilgisi basın ve yayın organlarında yer almıştır.

Bu girişim bir hukuk skandalı ve yargının siyasallaşmasının çarpıcı bir başka örneği olmuştur. Bu bir hukuk skandalıdır; çünkü ne muhtarların böyle bir toplantıya katılma zorunluluğu vardır, ne de söz konusu muhtarımız açıklamasında Cumhurbaşkanı’na yönelik herhangi bir hakarette bulunmaktadır. Soruşturma açmaya yeltenen savcılık Muhtarımızın toplantıya katılmamasını bir hakaret olarak değerlendiriyorsa; hem hukuk, hem de demokrasi derslerinden sınıfta kalmıştır.

Bu vesileyle söz konusu muhtarımızın yaptığı açıklamanın içeriğini herkesin iyi okuması gerekir. Şöyle diyor muhtarımız; “tarafsız bir muhtar olarak partili bir cumhurbaşkanının davetine katılmam tarafsızlığımı tartışılır hale getirecektir”.

Bu akıl dolu değerlendirmesine kulak vermek yerine söz konusu muhtarımız hakkında gelişigüzel ve siyasi kaygılarla bir soruşturma açılmak istenmesini esefle karşılıyor ve kınıyoruz.

Öte yandan, katlanarak artan bu türden keyfi soruşturma ve davaların Başkanlık Sistemini referandumu beklemeden uygulamaya sokma girişimleri olduğunu halkımız her geçen gün biraz daha farkına varmaktadır.

Bu vesileyle ne başkanlık sistemine ne de onun emrine sokulmak istenen yargı anlayışına geçit vermeyeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarım.

Saygılarımla”