TORUN, CUMHURBAŞKANININ “MUHTARLARIN SİGORTA PRİMLERİ"NE İLİŞKİN AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ
06.04.2017
TORUN’DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN “MUHTARLARIN SİGORTA PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEĞİ” YÖNÜNDEKİ DEĞERLENDİRMESİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI...

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “muhtarların sigorta primlerinin devlet tarafından ödeneceği” yönündeki değerlendirmesine ilişkin yazılı basın açıklaması şöyle:

“Referandum sürecinde son aşamaya geldiğimiz şu günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan muhtarlarla yaptığı son toplantıda, muhtarlarımızın primlerinin devlet tarafından ödeneceği yönünde bir açıklama yapmıştır.

Muhtarlarımızın primlerinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir uygulamaya gidilmesi en çok Cumhuriyet Halk Partisi’ni sevindirmiştir. Çünkü bu ve bir çok başka konuda muhtarlarımızın mağduriyet içinde olduğunu uzunca bir süredir dile getiriyoruz. Aşağıda belgesini de göreceğiniz üzere, muhtarlarımızın primlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından ödenmesi konusundaki ısrarlı tutumumuz Partimizin “Gerçek Bir Demokrasi İçin Muhtarlık Sistemi ve Muhtarlarımız başlıklı kapsamlı kitapçığında da yer almıştır. Dahası CHP’li milletvekillerimiz 2015 ve 2016 yıllarında iki kez prim ödemlerinin devlet tarafından karşılanması için TBMM’de yasa teklifi vermiş ve bu teklif AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmiştir.

Hal böyleyken, referandumun hemen öncesinde muhtarlarımızı ve kamuoyunu etkileyebilmek amacıyla prim ödemelerinin devletçe karşılanacağının açıklanmasının samimi bir yaklaşım olmadığını ifade etmek zorundayız. Muhtarlarımız ve kamuoyunun bu faydacı yaklaşımı farkında olduğundan emin olduğumuzu ifade eder; AKP iktidarını yayınlamış olduğumuz ve Parti İnternet Sayfasında da yer alan Muhtarlık Sistemi ve Muhtarlarımız kitapçığından daha fazla yararlanmaya davet ederiz. Çünkü orada muhtarlarımıza yönelik çok geniş bir iyileştirme programı ve samimiyet vardır.