Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Doğa Dostu Proje!
23.01.2019

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Doğa Dostu Proje

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha temiz bir çevre için başlatılan naylon poşetlerin ücretlendirilmesine destek vererek, vatandaşlara bez torba dağıtımı gerçekleştirdi.

Kurulduğu 2014 yılından bu yana çalışmalarını doğaya saygılı belediyecilik anlayışı ile yürüten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, , doğada uzun süre kaybolmayarak çevre kirliliğine yol açan ve canlı sağlığını olumsuz yönde etkileyen naylon torba kullanımının önüne geçmek için başlatılan naylon torba kullanımın ücretlendirilmesine destek vererek, hazırlattığı çevre dostu bez torbaları Süleymanpaşa, Ergene ve Malkara ilçelerindeki semt pazarlarında dağıttı. Dağıtımda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bizzat yer aldı. Bez torba dağıtımı ilerleyen günlerde Tekirdağ’ın diğer ilçelerinde devam edecek.

“ÇEVREMİZİ KORUMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak çevre kirliliğinin önlenmesi adına sıfır atık projesine destekte bulunmak amacı ile çalışmamızı başlattık. Çevremizi korumak bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Semt pazarında vatandaşlarımıza bez çanta dağıttık. Çevre kirliliğinin engellenmesi noktasında çalışmalarımızı genişleterek devam ettireceğiz. Daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.