Samandağ’da Birlik Kahvaltısı!
16.11.2018

BAŞKAN MİTHAT NEHİR EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN KAHVALTIDA SAMANDAĞ’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ

Samandağ Belediye Başkanı Mithat NEHİR’ in düzenlediği Birlik Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı Hatay’ın tüm dinamiklerini bir çatı altında topladı. 11 Kasım Pazar günü gerçekleşen kahvaltıya CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet GÜZELMANSUR, İsmet TOKDEMİR, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Arsuz Belediye Başkanı Nazım CULHA, Defne Belediye Başkanı İbrahim YAMAN, CHP Hatay İl Başkanvekili Eser YANGIN, CHP İlçe başkanları, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, meclis üyeleri, dernek başkanları, kanaat önderleri, muhtarlar, STK temsilcileri, Belediye başkanı ve Meclis üyesi aday adayları,  partililer ve vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 1.500 kişi katıldı.

Etkinliğe Samandağ İlçesinin 42 mahallesinden ve Hatay’ın bütün ilçelerinden katılım sağlandı. Hatay’ın ve Samandağ’ın bütün renkleri kahvaltıda buluştu. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemi vurgulanarak, başarının bütünlükten geçtiği ifade edildi.

BAŞKAN NEHİR:”SİYASET YAPMAK İSTEYEN HERKESE SAYGILIYIZ “

Böylesi coşkulu bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ötürü mutlu olduğunu belirten Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, “ Büyük Atatürk’e çok şey borçluyuz. Eğer bu ülkede insan hakları varsa, kadın erkek arasında eşitlik varsa, eğer hak hukuk adalet dediysek bunu büyük önder Mustafa Atatürk’ün sayesinde yaşıyoruz. Bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.  Siyaset yapmak isteyen herkese saygılıyız. Herkesin siyaset yapmaya hakkı vardır. Aday adayı olan arkadaşlarımın tamamını davet ettim.  Gelenlere teşekkür ediyorum, gelmeyenlerin de mutlaka mazeretleri vardır. Farklı bir gerekçeleri yoksa buradan saygılarımı gönderiyorum.

Biz bu ülkenin asli unsuruyuz. Bizim Yemen’de, Çanakkale’de vefat eden şehitlerimiz, dedelerimiz, atalarımız var. Bu ülkede bir ve eşit olduğumuzu her ortamda haykıracağım. Biz öteki olmak istemiyoruz. Çünkü biz birlikte yaşamayı öğrendik. Bizler birlikteyiz ve Hatay iyi bir ailedir. Bu partinin bayrağını da her platformda dalgalandırmanın çabası içerisinde olacağız. Siyaset yaparken verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz gerekiyor. Bunu birbirimizi severek başarabiliriz. Biz bu kürsüde, bu makamda olalım ya da olmayalım ama bu partinin genel ilkelerini bu ilçede bu mahallede, bu topraklarda, bu ülkede yaşaması için elimizden ne geliyorsa canla başla çalışacağıma bugün buradan söz veriyorum.  Yönetime geldiğimiz günden bugüne kadar çok şey değiştirdik, Sloganımız “Değişim Şart”tı. O gün değiştirmeye başladık bugün değişim devam ediyor, yarın da değiştirmeye devam edeceğiz. Toplumu daha rahat, daha refah yaşatmak için bu sürece destek vermeniz lazım. Biz bu sürecin öncüsüydük ve kısmet olursa devam edersek değişim devam edecektir.

BAŞKAN SAVAŞ:” KİMSENİN KÜSME LÜKSÜ YOKTUR”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “bugün burada birlik beraberlik adına bir araya geldi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in misafiri olduk. Rabbim birlik, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü daim etsin inşallah. AKP’nin 17 yıllık iktidarında Hatay hizmetten yoksul bırakıldı.  Mevcut iktidar Hatay’ın hepsini hatta %80 oyu olan ilçeleri bile pas geçmiştir.  Yerelde çok başarılı olmak zorundayız. Büyükşehirde Meclis üyeliği konusunda kararları alabilmek için daha güçlü olmalıyız. Daha güçlü olmak için de birbirimize daha fazla sarılmalıyız. Daha güçlü bir şekilde iktidar olmamız gerekmektedir. Bize daha fazla ilçede belediye başkanı kazanmalıyız, her ilçede de en az bir meclis üyesi kazanmalıyız. Bu nedenle kimsenin küsmeye lüksü yoktur. Bütünlüğümüzü bozmadan önümüzdeki sürece herkesin katkı sunması gerekmektedir. Bütün belediye başkanlarına ve aday adayı arkadaşlarıma şahsım olarak eşit derecede yakınım. Hepsi bu ailenin bir ferdidir. Bu seçim tabi ki Genel Merkezimizin, PM, MYK ve Genel Başkanımızın aldığı kararlar doğrultusunda olacaktır. Biz başarmak zorundayız.  Birliğimiz, bütünlüğümüz, beraberliğimiz daim olsun. İnşallah 31 Mart’tan sonra da daha güçlü bir Hatay temenni ediyorum.” dedi.

MİLLETVEKİLİ GÜZELMANSUR:” CHP BİRLEŞTİRİCİ GÜÇTÜR”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur; “Samandağ çok önemli değerler barındıran bir ilçedir. Ama ne önemlisi Samandağ’da kardeşlik, eşitlik, hoşgörü olmasıdır. İlçelerimizdeki aday adaylarımızın hepsi partimizin birer neferidir ve birbirinden değerlidir. Toplum kimi istiyor ve kimi tercih ediyorsa onu Başkan olarak göreceksiniz, bunun sözünü veriyorum. Eğer Hatay’da huzur varsa bunun en büyük sebebi Büyükşehir Belediyemizin Cumhuriyet Halk Partisinde ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın Lütfü Savaş olmasından kaynaklanmaktadır. Bizi birleştirecek tek zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir.” dedi.

MİLLETVEKİLİ TOKDEMİR:” BİRLİK OLACAĞIZ, PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ.”

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir; “Cumhuriyet Halk Partisini hem yerelde hem genelde iktidara taşımamız lazım. Çünkü herkesin her aklıselim insanın Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında özgürlük ve demokrasi mücadelesini birlikte vermek gerekir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu zalim iktidara mahalli seçimlerde iyi bir ders vermeliyiz demişti. Hem Hatay’da hem de Türkiye genelinde birlik ve beraberlik içerisinde güçlü olacağız, birlik olacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız. ” dedi