Kepez’de Genç Meclis Üyesi!
09.08.2017
Geçtiğimiz gün Kepez Belediyesi meclis toplantısında 3 kez meclise katılmayan bağımsız meclis üyesi Osman Hanedan’ın üyeliğinin düşürülmesinin ardından CHP’nin yedek meclis üyesi Eren Kurt meclise giriyor. Kurt, en genç meclis üyesi olacak.
Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden ve bağımsız olarak görevini sürdüren Kepez Meclis Üyesi Osman Hanedan’ın 3 kez toplantılara katılmadığı gerekçesiyle üyeliği Kepez Belediyesi meclisi tarafından düşürülmüştü. Hanedan’ın ardından yedekte bekleyen CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Eren Kurt, böylelikle meclise girmiş oldu. Kurt, Hanedan’ın CHP’den seçildiği için bağımsız olsa bile bu hakkın CHP’ye geçtiğini söyleyerek, yazışmaların bitmesini bekleyeceğini vurguladı. Kurt, “Kongreye kadar CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığına devam edeceğim. Sonrasında görevi bırakırım. Zaten yaşım gereği gençlik kollarına artık giremiyorum” dedi.
“ADALET YERİNİ BULDU”
Adaletin yerini bulduğunu ifade eden Kurt, Hanedan’ın Kepez’de aktif olmadığını ve bağımsıza geçmesine rağmen partiye ağır eleştirilerde bulunduğunu kaydetti. Kurt, “Bağımsız olarak Kepez’e daha yararlı olduğunu söylemişti, ama hiçbir çalışmaya katılmamıştır. Kepez Belediyesi’ndeki parti grupları da bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Kendisi mazeret bildirilmesi gerektiğini bilmediğini söylemiş, ama bir meclis üyesinin bu şekildeki bir açıklaması çok da sağlıklı değil” diye konuştu. Kepez meclis grubuyla ilk önce toplanmaları gerektiğini dile getiren Kurt, diğer meclis üyelerinin tecrübelerinden de faydalanacağını kaydetti. Daha önce Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığını söyleyen Kurt, “Kepez CHP Grubu şu anda komisyonlarda yer alamıyor. Benim meclise girmemle birlikte CHP grubu komisyonlarda yer alacak. Komisyonlarda daha adil ve daha düzgün temsil hakkı oluşacak. Kepez için ne gerekiyorsa elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.