Kadıköy Akademi’de Seminerler Başlıyor! Açık Akademi Kent Seminerleri: İstanbul Nereye?
13.03.2017

Kadıköy Belediyesi Akademi yeni bir çalışmanın hazırlıklarını yapıyor. Yerel yönetimler alanında oluşmuş birikimin daha da zenginleştirilmesini ve kentlerin daha adil, özgürlükçü ve demokratik bir yapıya kavuşmasını hedefleyen Kadıköy Akademi, yerel yönetimler ve kentsel problemler alanında  tartışmalar yürüteceği 8 haftalık kent seminerleri programı hazırlıyor.

“İstanbul Nereye?” üst başlığıyla 15 Mart-6 Mayıs tarih aralığında yapılması planlanan 8 haftalık programda; kentsel dönüşüm, kamu arazilerinin geleceği, İstanbul’un mega projeleri, yerel yönetimlerde katılımcılık, kentsel sürdürülebilirlik, sokak hayvanları, yeni iletişim teknolojileri ve kent hareketleri, yerel yönetimlerin sosyal hizmet ve toplumsal cinsiyet politikaları gibi farklı başlıkların tartışılması düşünülüyor.

Özgün Bir Program

Kadıköy Belediyesi’nin sahip olduğu yerel yönetim deneyiminin akademik birikimle buluşması ve yeni sonuçlar, perspektifler ve politikalar için zemin hazırlıyor olması programın özgün tarafını oluşturuyor.

Programın seminer başlıklarının Kadıköy Belediyesi’nin çeşitli çalışma konularıyla çakışacak şekilde belirlenmiş olmasının ve seminer içeriklerinin belediyenin deneyimleriyle de zenginleştiriliyor olmasının seminerlere farklı bir soluk katacağı düşünülüyor. Seminer içeriklerinin hazırlanması sürecinde seminer yürütücüsüyle birlikte hareket edecek olan ilgili belediye personelinin seminerlere katılmasıyla birlikte belediye çalışanları üzerinden bazı deneyimlerin seminerlere aktarılması mümkün kılınacak. Dolayısıyla, uzun yıllardır akademik alanda yürütülen kent araştırmalarının ve elde edilen birikimin aynı zenginlikteki belediye pratiğiyle birleşiyor olması programın özgün yanını oluşturacak. Böylelikle hem akademik bilgi belediye pratiğiyle birleştirilecek hem de üniversitelerde çeşitli gerekçelerle öğrencisiyle buluşamayan söz daha özgürlükçü bir ortamda kendisini ifade edebilecek.

Açık Akademi’ye Kimler Katılabilir?

Açık Akademi’ye kent üzerine düşünmek, tartışmak ve üretmek isteyen, yerel yönetimler konusunda akademik veya akademi-dışı, teorik veya pratik çalışmalar yürüten / yürütmek isteyen  herkes katılabilir.

Program Takvimi Nasıl?

Açık Akademi Programı Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri 2 saatlik seminerler şeklinde planlanmıştır. Hafta içi seminerleri 18:30-20:30 saatleri arasında, hafta sonu seminerleri 10:30 -12:15 ve 12:30 -14:30 saatleri arasında yapılacaktır. Çarşamba ve Perşembe günleri aynı anda 2 ayrı seminer olacak ve katılımcılar birini tercih etmek durumunda kalacak. Programda 6 adet farklı seminer başlığı olacak ve her bir seminer 8 hafta sürecek.

Programlara Katılmak İçin:

Programda katılmak istediğiniz seminerleri kayit.kadikoyakademi.org linkine tıklayarak seçebilir ve kaydınızı kısa sürede yapabilirsiniz. Dilerseniz kaydınızı Akademi’yi ziyaret ederek ya da  (216) 411 48 33 numaralı telefonumuzu arayarak da yapabilirsiniz.

Katılımın ücretsiz olduğu programa katılanlara 8 haftalık program sonunda katılım belgesi verilecek.

15 Mart – 6 Mayıs arasında 8 hafta boyunca devam edecek olan seminer programının ayrıntıları ise şu şekilde:

Her Çarşamba 18:30-20:30

Dört Ayaklı Şehir: İstanbul’da Kentsel Dönüşüm ve Sokak Hayvanları

• Mine Yıldırım

Dijital İstanbul’da Toplum, Teknoloji ve Siyaset

• Aslı Telli Aydemir

Her Perşembe 18:30-20:30

İktidarın Çimentosu: Mega Projeler ve İnşaat Sektörü Üzerinden İktidar Okumaları

• Mehmet Baki Deniz

Kentleşme, Yerellik ve Sosyal Politikalar Bağlamında İstanbul’u Yeniden Düşünmek

• Suna Yılmaz Açıkel

Her Cumartesi 10:30-12:15