CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN’UN YENİ YIL MESAJI
29.12.2016
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN’UN YENİ YIL MESAJI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yeni yıl nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, açıklamasında şunları kaydetti:

“2016 yılı acının, gözyaşının ve terörün yılı olmuştur. Önceki yıllarda yaşanılan acıları neredeyse unutturacak acılara tanık olmuştur. Ulusumuz, Doğu ve Güneydoğu’daki terör operasyonları ve yurdun dört bir tarafındaki bombalı saldırılar sonucunda şehit düşen askerlerimiz, polislerimiz ve yurttaşlarımızın geride bıraktığı acıyla derin bir kedere boğulmuş, çocuklara yönelik cinsel istismar olayları ve kadınlarımıza uygulanan şiddetle yürek yakan olaylar yaşamıştır. 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik kanlı darbe girişimi ile yüz yüze gelmiştir. Türkiye 2016 yılında yerinde saymak şöyle dursun, gerilemiş, ekonomisi uçuruma yuvarlanmış ve önünü görememenin ağır sancılarını yaşamıştır.

Sultanahmet meydanındaki canlı bomba saldırısıyla başlayıp, Diyarbakır Çınar’da, Kilis’te, Merasim Sokak’ta, Kızılay’da, İstiklal Caddesi’nde, Vezneciler’de, Atatürk Havalimanında, Gaziantep’te, Beşiktaş’ta, Kayseri’de verdiğimiz şehitlerimizin acıları yüreklerimizi yakarken, madenlerde kaybettiğimiz işçilerimizin geride bıraktığı ailelerinin, Karaman’dan, Aladağ’dan çocuklarımızın feryatları yükselmiştir.

Kindar ve dindar nesil yetiştirmek için 15 yıl önce yola çıkan AKP iktidarının uygulamalarıyla yetişen bir caninin silahlı saldırısında Rus Büyükelçisi suikaste uğramış, hayatını kaybetmiştir.

Bugün Türkiye bir Alacakaranlık Kuşağından geçmektedir. 2016 yılında hiç olmadığı kadar hırpalanmış, itibarı zedelenmiştir. 2016 yılı göstermiştir ki, ülkemiz çok kötü bir yönetimin baskısı ve şantajı altında kıvranmaya devam etmektedir. Başkanlık sistemi getirme çabasında olanların, bir akıl tutulması yaşayanların macera arayışlarına mahkum edilmiştir. Çalışmadan zenginleşmeyi, tasarruf etmeden kalkınmayı, yatırım yapmadan büyümeyi, sürekli borçlanarak refah içinde yaşamayı, dahası yolsuzluklara alışmayı kurumsallaştıran bir siyaset anlayışının bedelini gelecek nesiller ağır bir biçimde ödeyecektir.

Tarihimizde eşine ve benzerine az rastlanır olayların yaşandığı bir yıl olarak akıllarda kalacak olan 2016 yılında yaşanılanların analizini yapmak, geleceğe dönük umutları yeni baştan güncellemek en akılcı yol olacaktır.

Unutulmamalıdır ki, Türk Ulusu tarihin en umutsuz zamanlarında, en zor koşullar altında, mucize denilen başarılara imza atmıştır. Karanlığın içerisinden aydınlığa ulaşacak güce her zaman sahip olmuştur. Şüphesiz ki, bu iradeyle ve kararlılıkla bu zor günlerin de üstesinden gelecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, yeni umutlarla ve heyecanlarla gireceğimiz 2017 yılının başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyor, Ulusumuzun yeni yılını sağlık ve mutluluk dileklerimle kutluyor, aydınlık yarınların başlangıcı olması temennisiyle selam ve saygılarımı sunuyorum.”