CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN: “OVP GERÇEKÇİ DEĞİL, TEMENNİDEN İBARET”
29.09.2017

“ÇÖKÜŞÜN İTİRAFI”

Açıklanan OVP’nin gerçeklere dayalı bir program olmadığını tamamen temenniden oluştuğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ekonominin hızla çöküşe sürüklendiğini ifade etti. Torba yasayla yine ne istersem yaparım diyen iktidarın Bakanının normal bir şeymiş gibi açıkladığı vergilerin ve zamların devletin kasasının boşaldığının bir itirafı olduğunu, Orta Vadeli Programda üretimi teşvik edecek, yatırımları ve tasarrufları artıracak hiçbir önlem olmadığını söyleyen Torun, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize vergi artışlarıyla, zamlarla çare aranmaktadır. Bu Hükümetle enflasyonun düşmesi, işsizliğin azalması hayal olmaktan öteye gidemez. Vatandaşımız için önümüzdeki yıllarda hayat daha da pahalı olacak. Çok zor günler bizi bekliyor.” dedi.

“ÇALIŞANIN, ÜRETENİN, DAR GELİRLİNİN, YOKSULUN CEHENNEMİ OLDUNUZ”

Hazinenin kaynaklarını sata sata bitiremeyen AKP’nin, devleti, vatandaşı boğazına kadar borçlandırdığını, çalışanın, üretenin, yoksulun cehennemi olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “İktidar, israfta sınır tanımıyor, kamuda tasarruf önlemleri almıyor, gözünü çalışanın, üretenin cebine dikmiş, bütçe açığına çare arıyor. Devletin gelir getiren tüm kurumlarını yok pahasına satmış, satmaya da devam edeceğini açıklıyor. Kaynaklarını har vurup harman savuran iktidar, yandaşına kıyak çekmek için yol yaptırıyor, zararını devlete, vatandaşa ödetiyor. İşçiye, memura verdiği zammı kat be kat fazlasıyla geri alıyor. Saltanatlarının devamı için milyonlarca insanın rızkından çalmaya devam ediyor. Vergi yükü altında ezilen halka birde savaş politikalarının faturasını çıkarıyor.”

“İNSAF BE!”

Faturayı ödemesi gerekenlerin 15 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin olduğunu söyleyen Torun, “Dış politikadaki yanlışların ve bunun getirdiği ekonomik yükün hesabını kim verecek.” dedi. “Ülkeyi talan ettirip, işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin cebinden alıp yandaş zenginlerinin ceplerini dolduran bu iktidarın yetkilileri ekonominin gereği diyerek vergileri artırıp, zamları yağdırırken hiç mi utanmıyorlar. İnsaf be!” diyen Torun, hesap vermek yerine yıllardır sürdürdükleri adaletsizliklerine yenilerini eklemeye devam ettiklerini belirtti. “Belli ki, enflasyonda, işsizlikte, gelir adaletsizliğinde önümüzdeki her yıl bir öncekinden daha da karamsar, milletimiz için insan gibi yaşamak daha da zor olacak.”dedi.